2025 Realaizer-sertifiointikoulutus: rakennushankkeen tavoitteellinen ja ennakoiva ohjaaminen

Realaizer-sertifiointikoulutuksen avulla opit hallitsemaan rakennushankkeen tavoitteellisen johtamisen ja ennakoivan ohjaamisen. Koulutuksen käytyäsi osaat myös asettaa hankkeen realistiset tavoitteet jo ennen rakennuksen suunnittelua sekä ohjata suunnittelua kohti asetettuja tavoitteita. Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneille myönnetään Realaizer-sertifikaatti. Tämä koulutus alkaa ti 21.1.2025.

Realaizer-sertifiointikoulutuksen avulla sertifioitavat ammattilaiset pystyvät viemään totuttuja rakentamisen tapoja kohti tavoitteellisempaa ja ennakoivampaa toimintaa. Sertifioidut Realaizer-käyttäjät osaavat hyödyntää uutta teknologiaa ja ohjata rakennushankkeiden taloutta yhdistämällä kustannus- ja hiilijalanjälkilaskennan hankkeen aktiiviseen ohjaukseen. Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneille myönnetään Realaizer-sertifikaatti, joka on voimassa kaksi vuotta kerrallaan.

Lue Realaizer-sertifikaatista lisää.

Haahtelan Realaizer-ohjelmisto kertoo simulaation avulla rakennushankkeissa tehtävien päätösten taloudelliset ja ekologiset vaikutukset. Uusi teknologia mahdollistaa sen, että toiminta rakennushankkeissa muuttuu tavoitteelliseksi ja ennakoivaksi jatkuvasti päivittyvän tilannekuvan avulla. Näin hallitaan ja ohjataan laajuus-, kustannus-, hiilijalanjälki- ja laatutavoitteita hankkeiden alusta saakka.

Koulutus soveltuu talonrakennushankkeiden osapuolille, kuten rakennuttajille, rakennuttajakonsulteille, kustannusasiantuntijoille ja urakoitsijoille, jotka tuottavat ja analysoivat hankesuunnittelu- ja suunnitteluvaiheiden tietoa päätöksentekoa varten tai ohjaavat suunnittelua ehdotus- ja yleissuunnitteluvaiheissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opit käyttämään Haahtelan luomaa Realaizer-ohjelmistoa, ymmärtämään siihen liittyvät menetelmät ja käsitteet sekä hallitsemaan rakennushankkeiden tavoitteellisen johtamisen toimintatavat. Saat koulutuksesta kattavat materiaalit ja harjoitustehtäviä, jotka tukevat oppimistasi. Koulutus on teemoitettu neljään eri moduuliin, joihin voit tutustua kohdassa koulutuksen ohjelma.

  • Koulutus alkaa ti 21.1.2025 ja päättyy sertifiointiin ke 12.3.2025.
  • Koulutuspäivät ovat 21.1. / 29.-30.1. / 11.2.-12.2. sekä 12.3.
  • Koulutus sisältää yhden verkkopäivän, muut päivät ovat lähiopetuspäiviä.
  • Realaizer-sertifikaatin saaminen edellyttää lähtökohtaisesti kaikkien moduulien suorittamista.

Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää ammatillista osaamistasi ja varmistaa, että olet mukana alan edelläkävijöiden joukossa tarjoamassa asiakkaille ja omalle organisaatiollesi toimintamallia, joka pohjautuu rakennushankkeiden taloudelliseen ja ekologiseen ohjaukseen. Sertifikaatin avulla vakuutat tilaajille ja kiinteistöomistajille, että hallitset Realaizer-ohjelmiston ja sen tarjoamat mahdollisuudet.

Ilmoittaudu mukaan Realaizer-sertifiointikoulutukseen ja vie osaamisesi uudelle tasolle! Paikkoja on rajoitetusti.

Kysy lisää koulutuksesta

Koulutuspäällikkö: Tommi Peltonen, puh. +358 40 750 1927
Realaizerin myynti: Erno Granroth, puh. +358 50 412 2280
(sähköposti etunimi.sukunimi@haahtela.fi)

Ohjelma

Realaizer-ohjelmiston hallinta

Ensimmäisenä päivänä tutustaan Realaizer-ohjelmistokokonaisuuteen ja opitaan, miten sitä hyödynnetään tavoitteelliseen johtamiseen rakennushankkeessa. Päivän aikana käydään läpi myös hankkeen alustavaa budjetointia Realaizerin valmiiden toimialamallien avulla. Päivän kesto noin 3,5 h ja koulutus pidetään verkkokoulutuksena.

Hankesuunnittelu

Toisessa osuudessa tutustutaan hankesuunnittelun ytimeen – opit asettamaan uudis- ja korjaushankkeen konkreettiset tavoitteet tilantarpeen, tilaaja- ja käyttäjävaatimusten, tontin rakennettavuuden ja kaavatekijöiden perusteella. Mukana on paljon käytännön harjoituksia, jotka valmistavat sinut ymmärtämään sujuvasti Realaizerin toimintaa. Koulutus on lähiopetusta.

Päivä 1 – ke 29.1.2025 klo 9-16: tavoitteen asettamisen teoria, tilaluettelon luominen, tila- ja rakennusvaatimusten määrittäminen, uudisrakennuksen vertailutason mallintaminen sekä hankkeen kustannustavoitteen asettaminen.

Päivä 2 – to 30.1.2025 klo 8-15: käyttö- ja ylläpitotavoitteiden sekä ympäristötavoitteiden asettaminen, korjaushankkeen mallintaminen.

Suunnittelun ohjaus

Kolmannessa osuudessa keskitytään suunnittelun aktiiviseen ohjaamiseen ja tilannekuvan ylläpitoon ehdotus- ja yleissuunnitteluvaiheissa. Mukana on paljon käytännön harjoituksia, joissa mitataan ja analysoidaan saatujen suunnitteluratkaisuehdotusten tavoitteenmukaisuutta suhteessa aiempien vaiheiden tavoitteisiin ja Realaizer-malliin. Lisäksi saat sertifointiprojektityön, joka tulee suorittaa saadaksesi Realaizer-sertifioinnin. Koulutus on lähiopetusta.

Päivä 1 – ti 11.2.2025 klo 9-16: ehdotussuunnittelun ohjauksen teoria, rakennuksen massoittelun ja järjestelmävaihtoehtojen arviointi sekä valinta.

Päivä 2 – ke 12.2.2025 klo 8-15: järjestelmävalintojen teoria, rakennusosalaskelman simuloidun vertailutason tarkentaminen yleissuunnitteluratkaisujen perusteella rakennus- ja tekniikkaosissa sekä rakennustehtävissä.

Tehtävien purku ja sertifiointi

Viimeinen koulutuspäivä, jossa mm. kerrataan aiempaa, perehdytään projektiosapuolten osallistamiseen ohjausprosessissa sekä opitaan Realaizer-pääkäyttäjän tehtävät. Lopuksi puretaan sertifiointitehtävät ja jaetaan Realaizer-sertifikaatit kaikille koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneille. Koulutus on lähiopetusta.

Ilmoittaudu mukaan

Paikkoja vapaana: 6 / 10